Mottó: „Kertész leszek, fát nevelek….”

Kedves Szülők!

Beköszöntött az ősz, az új tanév, így újult erővel láthatunk neki gyermekeink környezetének szépítéséhez, jobbításához.                                                                                                                                              

Még az előző tanévben jött az az ötlet, hogy ha már arra kevés a pénz, hogy a hátsó udvart gumiburkolattal vagy műfűvel portalanná tegye, akkor ültessünk bokrokat. Úgy gondoltuk, hogy vonjuk be a gyerekeket, és aki szeretne, „vegyen bokrot magának”. Természetesen nem a szó szoros értelmében, hanem úgy, hogy az Alapítvány által megvásárolt növényeket, ők ültessék el, és a tanév folyamán ők gondozzák. Aki vesz magának egy palántát, az ültetéskor kap egy színes szalagot is hozzá, amelyiken a neve szerepel, így figyelemmel kísérheti mindenki a nevesített növények fejlődését.   Természetesen ehhez szülői segítségre van szükség. Fel kéne ásni a területet, és előkészíteni a talajt, hogy a gyerkőcöknek már csak ültetni kelljen, mivel van egy csodálatos apukánk, aki kertészmérnök és a növényeket, a földet és a talajjavító tápokat beszerezte ill. folyamatosan vásárolja.            

A felhívás a következő: Kedves Apukák (és sportos Anyukák)! A jövő héten, amikor ráérnek jöjjenek egy kicsit ásni, hogy mielőbb megszervezhessük az ültetést a gyerekekkel. A portán kell jelentkezni az ásóért és ott meg is mutatják a fiúk, hogy hol kell dolgozni. Aki még szeretne nevesített növényt, nálam befizethet rá, így gyarapodunk. Minél előbb megtörténik az előkészület, annál hamarabb megszervezhetjük az ültetést!

Más. Szeretnék beszámolni arról, hogy az Alapítvány egyéb bevételeiből a nyár végén 10 tabletet vásárolt még az iskolának, hogy a tanulóink minél korszerűbben sajátíthassák el az ismereteiket.    

                                                            

                                                 Tisztelettel és köszönettel:   Enikő néni